Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en


PARTICIPANTS

Participants: MIGUEL MOREY - Barcelona, 1950

imatge de

Catedràtic emèrit de Filosofia de la Universitat de Barcelona, membre del Col·legi de Filosofia i de la Fundació Maria Zambrano, soci honorari de la Societat Espanyola d’Estudis sobre F.Nietzsche. El seu pensament es nodreix principalment de la filosofia francesa. És un dels filòsofs amb més pes en el panorama del pensament espanyol contemporani.

Introductor de Michel Foucault en castellà, traductor de Gilles Deleuze, Giorgio Colli i Pascal Quignard, Morey s’aboca a l’escriptura i la traducció qüestionant el límit entre filosofia i literatura. Ha estat professor visitant a les universitats de París, Buenos Aires, Venècia, Munich i L’Habana, entre d’altres. Ha col·laborat en diferents revistes, com ara El Viejo Topo, Ajoblanco, Archipiélago i Quimera.

D’entre els seus llibre destaquen Deseo de ser piel roja (XXII Premi Anagrama d’assaig, 1994), Pequeñas doctrinas de la soledad (Sexto Piso, 2007), Hotel Finisterre (Galaxia Gutenberg, 2011), Lectura de Foucault (Sexto Piso, 2014; Taurus, 1983), Escritos sobre Foucault(2014).

Actualment, ultima l’assaig La parábola del traductor per edicions incorpore i la reedició del seu llibre Nietzsche, una biografía (Archipiélago, 1993) per Alianza Editorial.


Llibres:

Personaje inglés en una isla

Incorpore
Personaje inglés en una isla