Besalú, 6 i 7 oct. 2018

logo liberisliber.com
contacte / butlletí
ca es en

PRESENTACIONS

Isaki Lacuesta, Miguel Morey i Daniel Sedcontra > El discurs impur

imatge de  Isaki Lacuesta, Miguel Morey i Daniel Sedcontra > El discurs impur

A partir del llibre El discurs impuro, de Jean-Noël Vuarnet, ENS PREGUNTAREM: Què s’entén per «discurs impur»? Per què és necessari (avui, abans i sempre)? Com es declina aquest tipus de discurs en diferents àmbits: la filosofia, la literatura, el cinema, la música, etc.? Existeixen realment «pensadores i pensadors impurs»? És necessari que existeixin? Per què? Per a què?

IMPUR: més que una paraula, UNA ACTITUD. La lectura i l'escriptura enteses com a una única i mateixa experiència filosòfica i poètica, que rebutja tota pretensió de veritat, puresa o origen. El seu objectiu: no caure a les xarxes dels guies o profetes, de les categories o escoles, de la convenció o norma. Siguem on siguem, i sigui quina sigui l’època.

APRENDRE A LLEGIR I A ESCRIURE D’UNA ALTRA MANERA: no analitzant als autors sinó reanimant-los, insuflant-los l'aire dels desitjos, els problemes i les preguntes del temps en el qual vivim: el segle XXI.

Animarà la trobada l’editora i traductora del llibre Meritxell Martínez. Quant als convidats, aportaran les seves reflexions sobre la necessitat de la impuresa en el pensar des dels seus terrenys de creació: ISAKI LACUESTA (cinema i escriptura), MIGUEL MOREY (filosofia i literatura) i DANIEL SEDCONTRA (filosofia i música). Tots tres són pròxims al pensament i a l'actitud que proposa el llibre d'en Vuarnet: Morey ha escrit el prefaci d’un altre llibre seu -Personaje inglés en una isla (incorpore, 2015)- i Sedcontra el prefaci del llibre protagonista d'aquesta trobada.

  • rellotge...
  • si fa sol... Escenari
  • si no fa sol... Cúria Reial

Participen

imatge de Isaki Lacuesta
Isaki Lacuesta
imatge de Miguel Morey
Miguel Morey
imatge de Daniel Sedcontra
Daniel Sedcontra

Llibres relacionats

Vídeos i podcasts

Col·laboren: