Besalú, 6 i 7 oct. 2018

logo liberisliber.com
contacte / butlletí
ca es en

PRESENTACIONS

Isaki Lacuesta, Miguel Morey i Daniel Sedcontra > El discurs impur

imatge de  Isaki Lacuesta, Miguel Morey i Daniel Sedcontra > El discurs impur

A partir del llibre El discurs impuro, de Jean-Noël Vuarnet, ENS PREGUNTAREM: Què s’entén per «discurs impur»? Per què és necessari (avui, abans i sempre)? Com es declina aquest tipus de discurs en diferents àmbits: la filosofia, la literatura, el cinema, la música, etc.? Existeixen realment «pensadores i pensadors impurs»? És necessari que existeixin? Per què? Per a què?

IMPUR: més que una paraula, UNA ACTITUD. La lectura i l'escriptura enteses com a una única i mateixa experiència filosòfica i poètica, que rebutja tota pretensió de veritat, puresa o origen. El seu objectiu: no caure a les xarxes dels guies o profetes, de les categories o escoles, de la convenció o norma. Siguem on siguem, i sigui quina sigui l’època.

APRENDRE A LLEGIR I A ESCRIURE D’UNA ALTRA MANERA: no analitzant als autors sinó reanimant-los, insuflant-los l'aire dels desitjos, els problemes i les preguntes del temps en el qual vivim: el segle XXI.

Animarà la trobada l’editora i traductora del llibre Meritxell Martínez. Quant als convidats, aportaran les seves reflexions sobre la necessitat de la impuresa en el pensar des dels seus terrenys de creació: ISAKI LACUESTA (cinema i escriptura), MIGUEL MOREY (filosofia i literatura) i DANIEL SEDCONTRA (filosofia i música). Tots tres són pròxims al pensament i a l'actitud que proposa el llibre d'en Vuarnet: Morey ha escrit el prefaci d’un altre llibre seu -Personaje inglés en una isla (incorpore, 2015)- i Sedcontra el prefaci del llibre protagonista d'aquesta trobada.

  • rellotge...
  • si fa sol... Escenari
  • si no fa sol... Cúria Reial

Participen

imatge de Isaki Lacuesta
Isaki Lacuesta
imatge de Miguel Morey
Miguel Morey
imatge de Daniel Sedcontra
Daniel Sedcontra

Llibres relacionats

El discurso impuro

Incorpore
El discurso impuro

Vídeos i podcasts

Col·laboren: