Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en


PARTICIPANTS

Participants: ISAKI LACUESTA - Girona, 1975

imatge de

Director de cinema, guionista i escriptor. Les seves pel·lícules s’han projectat en festivals de tot el món i en centres d’art, com ara el MOMA de Nova York o la National Gallery de Washington. El Centre Pompidou de París li dedicarà aquest any una retrospectiva (novembre 2018-gener 2019) que viatjarà després a Girona per incorporar-se a la programació del Bòlit Centre d'Art Contemporani.

Ha rebut el Premi Sant Jordi (2017 i 2002), el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (2012), el Premi Ciutat de Barcelona (2011); i, juntament amb la cineasta Isa Campo, el Premi Gaudí per la pel·lícula La propera pell (2017), la Concha de Oro de San Sebastián per Los pasos dobles (2011) i La Mosca de Sant Narcís de Girona per la seva trajectòria (2016).

La seva multidisciplinerietat l’ha portat a crear instal·lacions audiovisuals amb els arquitectes olotins RCR, guanyadors del Premi Pritzker (2017), espectacles de dansa amb el ballarí català Cesc Gelabert i, més recentment, un concert-manifest amb el músic Raül Refree sobre la falsa llibertat i la vigilància oculta d’internet (Sónar Barcelona 2018). Ens acompanyarà a Liberisliber tot just després d’haver estrenat la seva nova pel·lícula, Entre dos aguas, al Festival de San Sebastián.


Llibres:

Geometría

Laurus novilis
Premi Liberisliber Narrativa 2020
Incorpore
Geometría