Besalú 7th & 8th October 2023

logo liberisliber.com
ca es en

BOOKS

Poesia completa. Cartes a Fernando Pessoa - Books

Laurus novilis
2018 Liberisliber Lira Prize
Lletra Impresa
Poesia completa. Cartes a Fernando Pessoa
  • Mário de Sá-Carneiro (author)
    Vicent Berenguer (translation)
  • 314 p.
  • Portuguese-Catalan

Aquest llibre reuneix la primera traducció al català de l’obra poètica completa de Mário de Sá-Carneiro, un dels autors portuguesos més influents del segle XX, a més d’una àmplia selecció de la correspondència amb el seu íntim amic Fernando Pessoa, sens dubte el major exponent de la poesia portuguesa contemporània.

La poesia i les cartes de Mário de Sá-Carneiro donen compte de les vel·leïtats de l’escriptor, de les crisis psicològiques i dels trastorns de la seua personalitat, que tant van influir en l’aparició posterior dels heterònims de Pessoa. Són també un testimoni directe de l’ambient artístic i literari que va conèixer de primera mà a París, en l’època d’efervescència dels avantguardistes: Picasso, Mallarmé, Picabia, etc., amb qui Sá-Carneiro va tractar a diari.

La impressió del seu pas per Barcelona és també interessantíssima, com també ho és el període en què viu a Lisboa, lliurat completament a la seua obra poètica i al projecte de la famosa revista Orpheu, de tanta projecció entre els escriptors i artistes portuguesos i europeus.

Ara que ja s’ha complert el centenari de la seua mort, aquesta edició bilingüe portuguès-català de tota la poesia de Mário de Sá-Carneiro, així com la selecció de les seues cartes, constitueix una oportunitat impagable per a conèixer una de les veus més autoritzades i influents de la literatura portuguesa del segle XX.

<

Activities related to this book (Poesia completa. Cartes a Fernando Pessoa):

imatge de Liberisliber Prizes > When the Great Mistery is Solved

Award ceremonies (publishers). Liberisliber Prizes > When the Great Mistery is Solved

To keep up with the tradition, on Saturday night we will know which wonderful books —due to their quality and heterodoxy— are the winners of the Liberisliber Xic Imago Prize, the Liberisliber Xic Textus Prize, the Liberisliber Pensa Prize, the Liberisliber Lira Prize and the Liberisliber Prize (Fiction). Place your bets!

  • rellotge...
  • atencio... Prior booking is required.