logo liberisliber.com
ca es en

BOOKS

Els desposseïts - Books

Laurus novilis
2018 Liberisliber Narrativa Prize
Raig Verd
Els desposseïts

En Shevek, el protagonista, és un físic que intenta desenvolupar una teoria temporal general. Anarres, el seu planeta, és una societat sense govern, jerarquies o institucions autoritàries. Fent recerca, en Shevek es va adonant que la revolució que va crear aquest món està estancada, envoltada de murs que haurà d’enderrocar. Les estructures de poder comencen a sorgir allà on no n’hi havia. En aquest moment decideix emprendre un viatge molt arriscat al planeta original, Urras, buscant un diàleg obert entre els dos mons per poder divulgar les seves teories lliurement fora d’Anarres. La novel·la detalla la lluita per alliberar-se que ha de dur a terme tant a Urras com al seu propi món, Anarres.

Els desposseïts d’Ursula K. Le Guin és un clàssic de la ciència-ficció, reclamada com la millor literatura des del feminisme, el pacifisme i l’ecologisme, i des de la construcció de la primera utopia que no està basada en un imperi. Una novel·la imprescindible, d’una profunda crítica social i política, escrita amb l’habilitat i el detallisme del que només és capaç Le Guin.

Activities related to this book (Els desposseïts):

imatge de Liberisliber Prizes > When the Great Mistery is Solved

Award ceremonies (publishers). Liberisliber Prizes > When the Great Mistery is Solved

To keep up with the tradition, on Saturday night we will know which wonderful books —due to their quality and heterodoxy— are the winners of the Liberisliber Xic Imago Prize, the Liberisliber Xic Textus Prize, the Liberisliber Pensa Prize, the Liberisliber Lira Prize and the Liberisliber Prize (Fiction). Place your bets!

  • rellotge...
  • atencio... Prior booking is required.