logo liberisliber.com
ca es en

LIBROS

Els desposseïts - Libros

Laurus novilis
Premio Liberisliber Narrativa 2018
Raig Verd
Els desposseïts

En Shevek, el protagonista, és un físic que intenta desenvolupar una teoria temporal general. Anarres, el seu planeta, és una societat sense govern, jerarquies o institucions autoritàries. Fent recerca, en Shevek es va adonant que la revolució que va crear aquest món està estancada, envoltada de murs que haurà d’enderrocar. Les estructures de poder comencen a sorgir allà on no n’hi havia. En aquest moment decideix emprendre un viatge molt arriscat al planeta original, Urras, buscant un diàleg obert entre els dos mons per poder divulgar les seves teories lliurement fora d’Anarres. La novel·la detalla la lluita per alliberar-se que ha de dur a terme tant a Urras com al seu propi món, Anarres.

Els desposseïts d'Ursula K. Le Guin és un clàssic de la ciència-ficció, reclamada com la millor literatura des del feminisme, el pacifisme i l’ecologisme, i des de la construcció de la primera utopia que no està basada en un imperi. Una novel·la imprescindible, d’una profunda crítica social i política, escrita amb l’habilitat i el detallisme del que només és capaç Le Guin.

LIBRO GANADOR DEL PREMIO LIBERISLIBER DE NARRATIVA 2018

Valoración del jurado (extracto)

El jurado ha decidido premiar por su calidad literaria y de edición a Els desposseïts de Ursula K. Leguin editado por Rayo Verde. También por la valentía de la editorial a la hora de recuperar un libro que ha acontecido un clásico de los Estados Unidos de los años '70 y así acercar al público catalán una novela de ciencia ficción que no deja de ser una teoría política comparada entre el anarquismo no utópico y el capitalismo.

- Josep Pujol, Lluïsa Marín, Carlos Terrón y Georgina Florejachs

Actividades relacionadas con este libro (Els desposseïts):