Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

Els desposseïts - Llibres

Laurus novilis
Premi Liberisliber Narrativa 2018
Raig Verd
Els desposseïts

En Shevek, el protagonista, és un físic que intenta desenvolupar una teoria temporal general. Anarres, el seu planeta, és una societat sense govern, jerarquies o institucions autoritàries. Fent recerca, en Shevek es va adonant que la revolució que va crear aquest món està estancada, envoltada de murs que haurà d’enderrocar. Les estructures de poder comencen a sorgir allà on no n’hi havia. En aquest moment decideix emprendre un viatge molt arriscat al planeta original, Urras, buscant un diàleg obert entre els dos mons per poder divulgar les seves teories lliurement fora d’Anarres. La novel·la detalla la lluita per alliberar-se que ha de dur a terme tant a Urras com al seu propi món, Anarres.

Els desposseïts d’Ursula K. Le Guin és un clàssic de la ciència-ficció, reclamada com la millor literatura des del feminisme, el pacifisme i l’ecologisme, i des de la construcció de la primera utopia que no està basada en un imperi. Una novel·la imprescindible, d’una profunda crítica social i política, escrita amb l’habilitat i el detallisme del que només és capaç Le Guin.

LLIBRE GUANYADOR DEL PREMI LIBERISLIBER DE NARRATIVA 2018

Valoració del jurat (extracte)

El jurat ha decidit premiar per la seva qualitat literària i d'edició a Els desposseïts d'Ursula K. Leguin editat per Raig Verd. També per la valentia de l'editorial a l'hora de recuperar un llibre que ha esdevingut un clàssic dels Estats Units dels anys '70 i així apropar al públic català una novel·la de ciència ficció que no deixa de ser una teoria política comparada entre l'anarquisme no utòpic i el capitalisme.

- Josep Pujol, Lluïsa Marín, Carlos Terrón i Georgina Florejachs

Activitats relacionades amb aquest llibre (Els desposseïts):

imatge de Premis Liberisliber 2018 > Quan es resol el gran misteri

Entrega de premis (editorials). Premis Liberisliber 2018 > Quan es resol el gran misteri

Com ja és tradició, la nit del dissabte se sabrà qui són els llibres meravellosos que per la seva qualitat i heterodòxia guanyaran el Premi Liberisliber Xic Imago, el Premi Liberisliber Xic Textus, el Premi Liberisliber Pensa, el Premi Liberisliber Lira i el Premi Liberisliber de Narrativa. S'admeten apostes!

  • rellotge...
  • atencio... Només amb reserva prèvia.