Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

Indi visible - Llibres

Laurus novilis
Premi Liberisliber Pensa 2018
Tushita
Indi visible

* Hay versión en castellano

“No sap per què ni des de quan: simplement, l’Índia forma part de la seva vida. Tres viatges i moltes lectures han servit perquè les certeses que tenia sobre aquest país es dissipin del tot. Però la fascinació persisteix, i ara hi torna amb aquest dietari que té més d’interrogació que d’explicació, més de perplexitat que de fidelitat”.

Gemma Gorga ja havia traduït prèviament el poeta indi de parla anglesa Dilip Chitre (Vint esmorzars cap a la mort, 2012) fet que la va esperonar a demanar una beca a la Sanskriti Foundation per traduir poetes indis contemporanis. Mentre era allà, treballant en la traducció, el tarannà idiosincràtic de l’Índia va anar penetrant a dins seu i va fer germinar la llavor d’aquest llibre preciós, intimista i sincer en el qual tothom que hagi viatjat a l’Índia s’hi podrà veure’s emmirallat; i els que encara no hi han estat, sens dubte tindran una molt bona aproximació al caràcter heterodox del pensament indi. A més, els poemes traduïts per la Gemma aproximen els lectors cap a una nova poesia, que se’ls desvetlla nova, fresca i fascinant.

LLIBRE GUANYADOR DEL PREMI LIBERISLIBER PENSA 2018

Valoració del jurat (extracte)

El jurat ha decidit donar el premi de no ficció a un assaig sobre un viatge literari i cultural a l'Índia. La sinceritat, la qualitat literària i l'originalitat en la cerca de poetes indis que escriuen en anglès fa que el llibre Indi visible de Gemma Gorga editat per Tushita Edicions es mereixi el reconeixement del jurat.

- Josep Pujol, Lluïsa Marín, Carlos Terrón i Georgina Florejachs

PREGUNTA PELS SEUS DRETS DE PUBLICACIó: Tushita

Activitats relacionades amb aquest llibre (Indi visible):

imatge de Premis Liberisliber 2018 > Quan es resol el gran misteri

Entrega de premis (editorials). Premis Liberisliber 2018 > Quan es resol el gran misteri

Com ja és tradició, la nit del dissabte se sabrà qui són els llibres meravellosos que per la seva qualitat i heterodòxia guanyaran el Premi Liberisliber Xic Imago, el Premi Liberisliber Xic Textus, el Premi Liberisliber Pensa, el Premi Liberisliber Lira i el Premi Liberisliber de Narrativa. S'admeten apostes!

  • rellotge...
  • atencio... Només amb reserva prèvia.