logo liberisliber.com
ca es en

LLIBRES

El principi de tot - Llibres

Laurus novilis
Premi Liberisliber Xic Imago 2018
Comanegra
El principi de tot

Aquest jove de pantalons estrafolaris sembla que té ganes de fer-se el misteriós; fa hores que els veïns d’un bloc de pisos el veuen donar voltes a l’illa de cases sense cap objectiu aparent. Quan porta fetes un centenar de voltes, l’expectació arriba a ser extraordinària, fins al punt que tothom s’acaba sentint empès a seguir-lo. És una innocentada o un projecte calculat? I on ha anat a parar, finalment, aquest xicot?

A vegades, un gest insòlit i aparentment irrellevant de llibertat individual pot arribar a generar un esclat d’alegria col·lectiva. Manuel de Pedrolo, un dels autors més importants que la llengua catalana ha llegat a la cultura europea, va reflexionar sobre els límits de la llibertat en un bon nombre de textos,com ara Violació de límits (recull que contenia originalment El principi de tot, publicat el 1957) o la tetralogia La terra prohibida (reeditada per Comanegra)

LLIBRE GUANYADOR DEL PREMI LIBERISLIBER XIC IMAGO 2018

Valoració del jurat (extracte)

Atorguem el premi Xic Imago enguany a Comanegra pel llibre El principi de tot, de Manuel de Pedrolo per buscar camins per acostar una literatura considerada d'adults als més joves sense edulcorants ni podes innecessàries, afegint-hi un ritme visual a través de la interpretació de l'il·lustrador Pep Boatella. Una versió que permet al jove lector convertir-se en espectador, a través dels diferents plans cinematogràfics, que afegeixen moviment a aquest conte curt i de poca acció.

- Mariona Masgrau i Karo Kunde

PREGUNTA PELS SEUS DRETS DE PUBLICACIó: Comanegra

Activitats relacionades amb aquest llibre (El principi de tot ):

imatge de Premis Liberisliber 2018 > Quan es resol el gran misteri

Entrega de premis (editorials). Premis Liberisliber 2018 > Quan es resol el gran misteri

Com ja és tradició, la nit del dissabte se sabrà qui són els llibres meravellosos que per la seva qualitat i heterodòxia guanyaran el Premi Liberisliber Xic Imago, el Premi Liberisliber Xic Textus, el Premi Liberisliber Pensa, el Premi Liberisliber Lira i el Premi Liberisliber de Narrativa. S'admeten apostes!

  • rellotge...
  • atencio... Només amb reserva prèvia.