i els personatges voraços" /> i els personatges voraços" />


Besalú, 6 i 7 oct. 2018

ca es en


RàDIO WEB LIBERISLIBER (RWL)

Mario de los Santos > "Noche que te vas, dame la mano" i els personatges voraços

imatge de  Mario de los Santos >

Un dels qualificatius més difús que es pot aplicar a una obra literària és que és una "obra de personatges". De fet, són els personatges els qui en realitat fan que una història sigui explicada. Sense ells, el relat amb prou feines seria pell mudada d'una serp, una estructura transparent, que permet albirar el que va contenir, buida i morta. Fins i tot tenint en compte aquesta obvietat, en nombrosos gèneres i obres, els personatges es corresponen amb engranatges que permeten avançar la història, però aquesta rellisca sobre ells com podria relliscar sobra qualsevol altra persona. No obstant això, quan el personatge es menja la història, la digereix, es nodreix d'ella, solem trobar la qualificació de "novel·la de personatges". Però, quan el personatge deixa de ser el model de la passarel·la per convertir-se en el vestit? Dit d'una altra manera, quan i com un personatge es converteix en l'únic capaç d'explicar la història? En quin tipus d'històries pot succeir aquesta màgia?

En Noche que te vas, dame la mano -novel·la de Mario de los Santos publicada recentment a Candaya- es conjuguen ambdues fórmules i, al costat d'una història de recerca policíacia, els personatges aporten la seva pròpia foscor. El relat funciona com una caixa de nines russes, en el qual el crímen inicial embolica els petits crims que cada personatge comet en secret, moltes vegades, contra si mateixos.

*RÀDIO WEB LIBERISLIBER és la ràdio de la fira que fem al pati de Can Llaudes (palau medieval únic, ubicat a la mateixa plaça). Veniu, gaudiu d'un espai sensacional, secret, escolteu entrevistes en directe, interessants, fetes en la curta distància. Pels que no pugueu venir, les tindreu disponibles en podcast a "Mira i escolta!".

Presenta: Paco Inclán || Col·laboradora: Gloria Briseño || Control tècnic: David Lemos

  • rellotge...
  • si fa sol... Pl. Sant Pere > Can Llaudes > pati interior > Carpa RWL
  • si no fa sol... Al mateix lloc
  • atencio... Hi haurà cadires per assistir com a públic.

Participen

imatge de Mario de los Santos
Mario de los Santos

Llibres relacionats

Noche que te vas, dame la mano

Candaya
Noche que te vas, dame la mano

Vídeos i podcasts

Col·laboren: