Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en


PARTICIPANTS

Participants: ENRIC CASASSES - Barcelona, 1951

imatge de

Enric Casasses és una de les veus imprescindibles de la poesia catalana actual. La seva obra es va donar a conèixer primer en els cercles alternatius a la dècada de 1960, principalment mitjançant lectures i publicacions de difusió limitada. A partir dels anys noranta la seva obra, que ara ja figura en els catàlegs de les principals editorials, ha estat molt aclamada tant pels lectors com per la crítica. També va tenir un paper important en la popularització creixent de les lectures poètiques en el món de parla catalana. Com a traductor, ha publicat traduccions d’obres d’Arthur Conan Doyle, Gérard de Nerval i William Blake, entre altres.

És autor de La cosa aquella (1982), Desfà els grumolls (1994), Calç (1996), D’equivocar-se així (1997), Canaris fosforescents (2001) i Que dormim? (2002), entre altres. Els seus llibres han estat guardonats amb els premis literaris més importants de Catalunya. El 2005 va enregistrar una peça única i molt personal titulada La manera més salvatge (2005), amb el músic Pascal Comelade.

La poesia d’Enric Casasses revela influències molt heterogènies (des dels poetes medievals, renaixentistes i barrocs fins a la poesia d’avantguarda i la cultura pop) i, al mateix temps, experimenta amb noves formes o reelabora satíricament els gèneres tradicionals. El seu extens coneixement de la tradició literària catalana, des de la poesia medieval fins a l’avantguardista, passant per la poesia popular, juntament amb el seu vast virtuosisme lingüístic i un prodigiós sentit del ritme i la mètrica, li permeten transmetre un univers propi “entre la faula i la realitat, d’una rara intensitat i una força extraordinària”.


Llibres:

Assagets

Edicions Poncianes
Assagets

El nus, la flor

Edicions Poncianes
El nus, la flor