Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

Yovoy - Llibres

Laurus novilis
Premi Liberisliber Xic Imago 2019
Barrett
Yovoy
  • Juan Manuel Díaz (autor)
    Juan Manuel Díaz (il·lustració)
  • 40 p.
  • sense text

YOVOY és un viatge fantàstic ple d'aventures. El protagonista ha de complir una missió molt especial que aniràs descobrint al llarg de les seves pàgines. Per aconseguir-ho recorrerà paisatges sorprenents on l'aigua sembla haver inundat gran part del planeta. Els edificis, els arbres, pobles i ciutats... l'única esperança de recuperar la naturalesa perduda va a bord d'un petit veler.

VEREDICTE DEL JURAT DEL PREMI LIBERISLIBER XIC IMAGO 2019 (fragment)

En la categoria del Premi Liberisliber Xic Imago, volem remarcar les produccions que es proposen apropar temes complexos i compromesos als lectors més petits de manera afable, però sense tapar realitats ni ensucrar relats; també aplaudim la gosadia de recuperar el component tràgic i pertorbador a la literatura Infantil, com és el cas de la reinterpretació de Dani Torrent de La petita sirena, publicat per l'editorial Cal·lígraf, fidel a la història original d'Andersen, amb una estètica sinistra i romàntica, contextualitzada en un temps més proper, sense prínceps, ni castells.

La capacitat narrativa visual queda palesa en molts dels llibres d'aquesta categoria, però el Premi Liberisliber Imago se l’emporta el llibre silenciós i proper a la ciència-ficció, Yo voy, de Juan Manuel Díaz, publicat per la jove editorial Barrett: un llibre reivindicatiu i imaginatiu alhora, que provoca un estranyament intens i una reflexió profunda sobre el consumisme, l'emergència climàtica, els descensos als inferns al segle XXI, el pauper vivere... El seu compromís amb un tema tan complex i emergent, seria prou per ser guanyador, però a més a més és una proposta que convida a tota la família a llegir plegats i interpretar els detalls de la il·lustració tenebrosa i càlida i endinsar-se així en un univers visual futurista, que permet especular sobre què podria passar amb el nostre món.