Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

Cosmonauta - Llibres

Laurus novilis
Premi Liberisliber Lira 2017
LaBreu
Cosmonauta

Dos anys després de la seva mort, LaBreu Edicions edita Cosmonauta, la poesia completa de Francesc Garriga Barata (1932-2015). No és una recopilació dels poemaris publicats per l’autor de Sabadell, sinó que l’editorial presenta el darrer repte del poeta: la revisió minuciosa que Garriga va fer de tota la seva obra durant l’última dècada, especialment dels primers quatre volums, avui dia gairebé introbables. També sorprèn la presència d’un llibre inèdit, Llàtzer, escrit els anys vuitanta, època en què el poeta va romandre en un silenci editorial perquè va dedicar-se exhaustivament a la tasca de docent. L’autor unifica encara més la seva producció polint i evolucionant els versos. Aquest exercici d’esmolar, d’escandir un altre cop, de suprimir fins arribar a l’essència permet afirmar que ens trobem davant del nou llibre de Francesc Garriga. Aquests versos són el seu llegat.

LLIBRE GUANYADOR DEL PREMI LIBERISLIBER LIRA 2017

Valoració del jurat (extracte)

Cosmonauta. Poesia completa, de Francesc Garriga i Barata, publicada per Labreu Edicions, és una obra exquisida en l’edició, equilibrada i aclaridora en els paratextos, singular per la intervenció de l’autor en la revisió del conjunt, d'una alta qualitat en els versos que conté -que podríem qualificar de madurs en el fons i precisos en la forma- i oportuna pel moment en què ha estat publicada, poc temps després del traspàs de l’autor.

- Júlia Ferrer i Miquel-Lluís Muntané

PREGUNTA PELS SEUS DRETS DE PUBLICACIó: LaBreu

Activitats relacionades amb aquest llibre (Cosmonauta):

imatge de Premis Liberisliber 2017

Entrega de premis (editorials). Premis Liberisliber 2017

Com ja és tradició, la nit del dissabte se sabrà qui són els llibres meravellosos que per la seva qualitat i heterodòxia guanyaran el Premi Liberisliber Xic (literatura infantil), el Premi Liberisliber Pensa [...]

  • rellotge...
  • atencio... Aforament limitat (només amb reserva prèvia)