logo liberisliber.com
contacto / boletín
ca es en

LIBROS

Daha! - Libros

Laurus novilis
Premio Liberisliber Narrativa 2017
Periscopi
Daha!
  • Hakan Günday (autor)
    Jordi Martín Lloret (traducción)
    Francesc Serés (prólogo)
  • 400 p.
  • catalán

En llengua turca, daha vol dir ‘més’. És també la primera paraula que aprenen els immigrants il·legals que arriben a Turquia a la recerca d'una vida millor. Allà poden acabar a la mercè d'en Gazâ, un nen de nou anys que, seguint els passos del seu pare, s'ha convertit en traficant d'éssers humans. Sumit en aquesta barbàrie, pren distància de l'horror executant les seves tasques sense empatia fins que un dia un accident fatal l'obliga a confrontar-se amb la seva pròpia supervivència, i li proporciona un difícil camí cap a la redempció.

En aquesta història viva que creix a les mans de qui la llegeix, Daha! és un crit de desesperació i, també, l'exigència a què els contrabandistes sotmeten els immigrants, convertits en mercaderia després d'haver estat despullats de la seva humanitat. Hakan Günday ens ofereix un text esfereïdor, escrit amb una poètica demolidora, que examina la vida dels que es lliuren, cada dia, a la guerra humana.

«El resum dels conflictes que assolen mig món, religiosos, econòmics, culturals, demogràfics i històrics. Això és el que aconsegueix, de vegades —aquesta vegada—, la literatura». - Francesc Serés

LIBRO GANADOR DEL PREMIO LIBERISLIBER DE NARRATIVA 2017

Valoración del jurado (extracto)

Daha! trata un tema de feroz actualidad (el tráfico de personas que pretenden llegar a una supuesta Europa civilizada), y lo hace sin concesiones, mostrando la cara más cruda de la miseria humana, la deshumanización del otro, la renuncia a los valores, la insensibilización ante el sufrimiento ajeno. El autor, Hakan Günday, teje un relato crudo, áspero, sobrecogedor, inolvidable para el lector, quién tendrá que convivir después con el recuerdo de Gazâ, el protagonista de la novela, como una molestia constante en su memoria y su conciencia.

- Carlos Terrón

Actividades relacionadas con este libro (Daha!):