Besalú, 3 i 4 oct. 2020

logo liberisliber.com
ca es en

DIàLEGS (editorials)

Àngel Madrià, Núria Iceta i Toni Soler > Editar revistes en paper i en català el 2020

imatge de  Àngel Madrià, Núria Iceta i Toni Soler > Editar revistes en paper i en català el 2020

Presenta: Jordi Nopca

Les revistes de l’editorial Gavarres –Alberes, Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes i Gavarres- es distingeixen per estar a cavall entre una revista i un llibre i són eina indispensable per conèixer a fons la història més propera, explicada per la pròpia gent del territori.

La revista L’Avenç porta més de 40 anys i 400 números a les esquenes. Una llarga trajectòria marcada per una gradual i decidida evolució per convertir-se en una revista de cultura i que busca i troba la seva vigència en el fet de “pensar històricament” la realitat.

La revista El món d’ahir posa les seves pàgines a disposició de bons narradors, per tal que escriguin sobre el passat i que facin el que alguns anomenen història d’autor. És una publicació pensada per gaudir del doble plaer de llegir i d’emmirallar-se en el passat.

Totes tres revistes coincideixen en dues coses: estan escrites en català i es publiquen en paper l’any 2020, és a dir, en ple auge de la cultura digital. Per què les van crear? Es van emmirallar en altres capçaleres? Com les han fet evolucionar i per què? Com és el subscriptor d’avui? Ha variat el tracte amb ell? Les administracions públiques son imprescindibles per la continuïtat? Com afecta la cultura digital al sentit últim d’aquestes revistes? Es vincularien, s'han de vincular, potser, a un tipus de lectura diferent a la que emprem quan llegim en altres suports?

D’aquests i altres temes que vagin sorgint -de la mà del periodista Jordi Nopca- anirem parlant amb els actuals impulsors d'aquestes tres revistes: Àngel Madrià (director de Gavarres), Núria Iceta (editora de L’Avenç) i Toni Soler (director d’El Món d’Ahir).

  • rellotge...
  • si fa sol... Escenari
  • si no fa sol... Al mateix lloc

Participen

imatge de Núria Iceta
Núria Iceta
imatge de Àngel Madrià
Àngel Madrià
imatge de Jordi Nopca
Jordi Nopca
imatge de Toni Soler
Toni Soler

Vídeos i podcasts

Col·laboren: