d'Anaïs Nin" /> d'Anaïs Nin" />


Besalú, 1 i 2 oct. 2016

logo liberisliber.com
ca es en

PRESENTACIONS

Teresa Florit, Ferran Ràfols i Ester Andorrà > "La seducció del minotaure" d'Anaïs Nin

imatge de  Teresa Florit, Ferran Ràfols i Ester Andorrà >
Als que us agradi la Nin, esteu de celebració, hi ha nova traducció!

L'especialista (Teresa Florit), el traductor (Ferran Ràfols) i l'editora (Ester Andorrà), portaran (i comentaran) una bona notícia sota el braç: la nova traducció d'Anaïs Nin, La seducció del minotaure.

I de què va La seducció del Minotaure?

Lillian és una músic de jazz que viatja a Golconda (nom particular per referir-se a Acapulco) contractada per tocar en un hotel durant tres mesos. Aquest és el punt de partida i l’excusa per introduir-nos en com viu i experimenta aquest lapse de vida la nostra protagonista, lluny de la seva rutina convencional al costat del seu marit. El viatge desperta el desig d’evasió i la necessitat fins i tot física d’absorbir la vida a través de tots els sentits. Temes tant universals com l’amor (alliberat o lliure?), l’amistat profunda, i sobretot la recerca de la felicitat són tractats sense excuses i mirats caledoscòpicament, això sí (i tot i que sembli una paradoxa) sense sortir en cap moment de la psique de qui és la nostra guia en aquest viatge: Lillian que segueix el principi segons el qual “no veiem les coses com són, sinó tal i com som nosaltres mateixos”.

SOBRE L'AUTORA

Nascuda a Neuilly-sur-Seine el 1903, Anaïs Nin visqué al nord d’Europa fins que el seu pare, el compositor Joaquim Nin, abandonà la família i Anaïs inicià una itinerància vital amb una primera residència momentània a Barcelona, passant per Cuba fins arribar a Nova York on s’instal·là amb la seva mare, procés que li provocà un desarrelament geogràfic i lingüístic. Amb vint anys tornà a París amb el seu marit i connectà amb el món artístic del qual havia estat expulsada. Quinze anys després, a causa de la guerra, es va veure obligada a tornar als Estats Units. Va fer amistat amb Antonin Artaud i l’escriptor-amant Henry Miller que l’esperonà en les fases inicials de la seva escriptura. L’ampli reconeixement li arribà amb la publicació dels seus dietaris a la dècada dels seixanta. Les seves novel·les Children of the Albatros, Una espia a la casa de l’amor (LaBreu, 2011) i La seducció del Minotaure (LaBreu, 2016) van ser publicades entre 1940 i 1960 als Estats Units. Amb una gran habilitat per escollir el detall, Nin ens endinsa en atmosferes de somni mesclades amb incisives observacions sobre l’experiència humana, sigui explorant el patiment, els camps de la memòria o els despertars de la consciència artística. Amb el seu estil d’escriptura laberíntica, Nin destil·la històries molt fosques, en fa un ritual d’introspecció bell i poètic.

  • rellotge...

Participen

imatge de Ester Andorrà
Ester Andorrà
imatge de Teresa Florit
Teresa Florit
imatge de Ferran Ràfols
Ferran Ràfols

Llibres relacionats

La seducció del minotaure

Labreu
La seducció del minotaure

Col·laboren: