Besalú 5th & 6th October 2024

ca es en

BOOKS

Vam ser nosaltres - Books

Les Hores
Vam ser nosaltres

La Nahid té gairebé cinquanta anys quan rep el diagnòstic de càncer: un veredicte que l'omple d’una nova fúria i que desperta la ràbia adormida que l'ha acompanyat des de sempre. La notícia fa que s’hagi d’encarar amb la gran paradoxa de la seva vida: la lluita contra la mort i la ineludible sensació de viure en un temps prestat.

La Nahid recordarà la seva infantesa en el paisatge de sorra iranià, com va conèixer i es va enamorar d’en Masood a la universitat, i com van lluitar per la llibertat en la revolució de l’Iran de 1979. Com a revolucionària marxista, va veure matar els seus companys al carrer i es va veure obligada a fugir a Suècia. Ella i el seu marit van abandonar les seves arrels per construir una nova vida en un nou país. Es van dir que ho feien per a la seva filla recent nascuda, perquè pogués viure en llibertat. Però ara, mentre es troba al precipici davant la mort, la Nahid entén que allò del que creia que havia fugit mai no la deixarà anar. I sense arrels, ¿alguna vegada podrà ser veritablement lliure?

Escrita amb una honestedat sorprenent, amb un enginy i una força irresistibles, Vam ser nosaltres és una novel·la d’amor i supervivència, una reflexió sobre els vincles poderosos i de vegades agonitzants entre mares i filles, una reflexió sobre què és allò viscut a la infantesa i l’adolescència que transmetem a les generacions que ens segueixen, un crit d’esperança d’un futur millor.

-