Besalú 5th & 6th October 2024

ca es en

BOOKS

Ninot de fang - Books

Libros del Zorro Rojo
Ninot de fang
  • Emma Reyes (author)
    Blanca Llum Vidal (translation)
    Carme Solé Vendrell (illustration)
  • 32 p.
  • Catalan

Aquest relat prové del llibre "Memoria por correspondencia", un volum que recull vint-i-tres cartes que va escriure Emma Reyes, pintora i escriptora colombiana, al seu amic i confident, l’escriptor Germán Arciniegas, al llarg de nombrosos anys i en què explica els seus primers records d’infància.

La història, narrada des dels ulls de la nena Emma Reyes, es remunta al dia en què ella, amb l’ajuda del seu amic «el Piojo» i altres nens del carrer, van crear amb les seves pròpies mans el General Rebollo.

L’artista colombiana revela així un dels seus records més llunyans, quan era una nena òrfena, que vivia enmig de la misèria a la Bogotà dels anys vint, però ho fa amb pinzellades de brillant lucidesa, amb paraules que transmeten la frescor i la ingenuïtat d’un joc infantil.

El treball d’il·lustració de Carme Solé Vendrell és sublim i commovedor, capaç de colpir el lector a cada escena fins a tacar-ho tot de fang. Un llibre en què el traç espontani i la riquesa tècnica realcen l’expressivitat d’aquest personatge col·lectiu que tan bé retrata la seva pintura: la infància més vulnerable.