Besalú 5th & 6th October 2024

ca es en

BOOKS

24 contes al dia - Books

Godall
24 contes al dia
  • Guillem Miralles (edited by)
    Tina Vallès (edited by)
  • 254 p.
  • Catalan

Paper de vidre és un portal (paperdevidre.cat) que des del maig de 2014 publica un conte cada quinze dies. Guillem Miralles i Tina Vallès el codirigeixen amb molta dedicació i més entusiasme, com s’encaren els reptes que es fan de gust. Aquest recull és una tria del que s’hi ha publicat durant els primers quatre anys.

Hi trobareu contes de Mònica Batet, Carme Caum, Miquel Duran, Mercè Ubach, Ramon Erra, Yannick Garcia, Pep Puig, Toni Sala, Leonid Dobitxin traduït per Marta Nin, Drago Jančar traduït per Simona Škrabec, Norman Manea traduït per Corina Oproae, Valeria Parrella traduïda per Sara Serrano, Angela Read­man traduïda per Esther Tallada, Delmore Sch­wartz traduït per Dolors Udina, David Foster Wallace traduït per Ferran Ràfols i Virginia Woolf traduïda per Marta Pera.

Això no és una antologia, és una celebració. Quatre anys de regalar contes mereixen un salt al paper que sigui una festa. A Paper de vidre (paperdevidre.cat), des del maig de 2014, publiquem contes en cinc seccions: El trobat, L’inèdit, El traduït, El recuperat i L’avançat. Aquest llibre recull una selecció de les tres primeres seccions, les dedicades a autors novells, a autors consagrats i a traductors. Dels autors «trobats» publiquem dos contes, el que va aparèixer al portal i un d’inèdit escrit expressament per a aquest llibre. Dels «inèdits», també us en posem dos, el del portal i un de nou. I en acabat vuit traductors de renom a casa nostra han triat lliurement a qui volien traduir: una selecció de vuit contes d’escriptors internacionals, amb diversitat de nacionalitats, temàtiques i estils, amb contes fins ara inèdits en català o posats al dia amb noves traduccions.

Tot plegat conforma un recorregut pel conte que s’ha escrit darrerament guiat amb entusiasme, cura i il·lusió pels responsables de Paper de vidre, Guillem Miralles i Tina Vallès.

«Com a editors, vam fer-nos invisibles de cara al públic alhora que ens vam atorgar un paper molt més actiu, a la recerca de veus pròpies,estils treballats, posicionaments que obrissin noves perspectives.»

Guillem Miralles

«No és: seu i llegeix aquesta història, que et vull distreure. No és: seu i mira que bonica que és. No és: seu i escolta que bé que sona. És: seu,llegeix i pensa-hi.»

Tina Vallès