logo liberisliber.com
contacte / butlletí
ca es en

PARTICIPANTS

Participants: EULàLIA ARA - Barcelona, 1978

imatge de

Neix a Barcelona i comença els seus estudis de solfeig de la mà de la seva mare i els de violoncel amb E. Nosàs. Obtingué el títol de professora de violoncel, el títol professional de piano i el Títol Superior de Solfeig al C.S.M.M.B. i és llicenciada en Teoria de la Literatura per la Universitat de Barcelona.

Va fer la carrera de cant sota el mestratge de M. Alió i M. Garcia Morante, obtingué el Títol Superior de Cant amb Menció d’Honor al C.S.M.M.B. i ha rebut classes magistrals de F. Roig , M. Carando i J. Aragall. Actualment i des del 2005 estudia amb la soprano Carmen Bustamante. Ha treballat amb els repertoristes M. Garcia Morante, E. Gassull, C. Puig, M. Pujol, M Cabero, W. Rieger, D. Baldwin, À. Soler i P. Bithell. L’han acompanyat pianistes com M. Garcia Morante, E. Gassull, M. R. Ribas, A. M. Pinto, M. Planas, C. Poch, A. M Pinto, C. Puig, J. Vilaprinyó i T. Parra.

Ha obtingut Menció d’Honor en el VIII Concurs Obert d’Interpretació Musical, L’Arjau per a joves en la categoria IV individual (2003) i ha estat Finalista del IX Concurs Obert d’Interpretació Musical, L’Arjau per a joves en la categoria II de Música Contemporània Catalana (2004), del XXVI Concurs Joan Massià de Cant (2005) i en el XII Concurs Obert d’Interpretació Musical, L’Arjau en la Categoria Individual (2007). Conjuntament amb la pianista Tània Parra ha guanyat el Primer Premi del XIIIè Concurs de Música de Cambra de Castellterçol (2006) i ha estat finalista del XI Concurs Obert d’Interpretació Musical, L’Arjau en la modalitat de Música Catalana del segles XX-XXI, del XXIIè Concurs de Música de Cambra “Ciutat de Manresa” i del XII Concurs Obert d’Interpretació Musical, L’Arjau en la modalitat de Música de Cambra. Ha estrenat obres de T. Berdié, E. Blanxart, J. Cuscó , M. Garcia Morante, I. Molas, J. Paulí, J. Poch, J. Vilaprinyó , H. Parra i L. Iglésias. Ha realitzat nombrosos concerts per Catalunya, Andorra, França, Anglaterra i Itàlia com a cantant. Ha participat en la pel·lícula Cineastes contra magnats dirigida per Carles Benpar (Guanyadora d’un Goya al millor documental del 2006). Ha enregistrat el CD Les veus de l’Alguer (2008), vint cançons de Manuel Garcia Morante sobre versos de Rafael Caria i Antoni Canu.

Ha gravat cinc cançons del Manuel Garcia Morante, acompanyat per ell mateix i amb poemes d’Antoni Canu, pel llibre +cd l’Itinerari poètic d’aquest poeta (2009) i també ha gravat dues peces Repetició i Petita per soprano i piano, junt amb la pianista Eugènia Gassull pel llibre i cd Les cançons, la lluna i el sol de Tomàs Berdié i Montserrat (2010). Ha gravat i ha estrenat també Miralls Interiors amb música de Manuel Garcia Morante, com Homenatge els seus 75è Aniversari (2011). El novembre del 2013 va sortir el cd D’aquesta vella terra, d’aquesta antiga illa... que està inclòs en el llibre Poesia Completa de Rafael Caria, el qual va estrenar a l’Institut d’Estudis Catalans.

Actualment i des del 2009 és professora de cant del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.