Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

Un món de mares fantàstiques - Llibres

Comanegra
Un món de mares fantàstiques

A vegades el passat esdevé un país massa remot i inaccessible. La Mare de l’Arquímedes s’ha proposat de retallar distàncies, per això ha reunit moltes de les seves amigues i les mares d’alguns dels protagonistes dels seus contes preferits per explicar de nou la història dels seus fills i filles.

La Mare de l’Einstein comparteix el te amb la d’en Robin Hood, la de l’Ogre i la de l’Aneguet Lleig. També hi ha la Mare de la leopatra i la del Rei Gaspar, la Mare de la Xahrazad i la d’en Marco Polo. I, directament des de la llibreria, arriben la Mare d’en Sherlock Holmes i les d’en Tom Sawyer i la Pippi Calcesllargues.

Comparteixen temps, espai i anècdotes la Mare de la Frida Kahlo, la del Llop i la d’en King Kong; després apareixen la Mare e la Marie Curie, la Mare d’en Sancho Panza, la Mare d’en Txaikovski, la Mare de la Pavlova, i la d’en Buster Keaton. En un racó, la Mare de l’Alícia, la d’en Peter Pan i la de la Sireneta rememoren les històries dels seus fills, i són tan boniques com la de la Mare d’en Martin Luther King o com la de qualsevol dels contes i records preciosos d’algú molt més proper en el temps: la Mare de la Mare.