logo liberisliber.com
ca es en

LLIBRES

La via alemanya - Llibres

Brau
La via alemanya

Viatger d’estada perllongada i fina mirada, Martí Anglada recorre la conca de l’Elba, la terra que va veure néixer Luter, a la recerca de l’esperit alemany; el seu objectiu és buscar l’essència d’aquesta cultura, descobrir les claus per comprendre-la en tota la seva complexitat i indagar per què ens condiciona tan vivament.

La via alemanya és la crònica d’un viatge que flueix a l’entorn del riu, que ens du a les petites ciutats acaronades pels seus meandres i a les grans urbs com Dresden, Leipzig, Hamburg o el gran Berlin, on Martí Anglada, combinant paisatge, patrimoni i contacte amb la gent, ens mostra diferents aspectes de la vida del país com ara la cultura, la música, la política, el treball, el comerç i també la vertiginosa reconstrucció de la segona meitat del segle XX.

Martí Anglada és llicenciat en Dret i en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. S'ha dedicat al periodisme en l'àmbit de la informació internacional des de 1976. Corresponsal a l'estranger amb La Vanguardia el 1977, a l'Orient Mitjà. Va informar des de Beirut (guerra civil del Líban), El Caire i Bagdad. Es va establir finalment, de forma permanent, a Israel, quan Espanya encara no hi tenia relacions diplomàtiques. Posteriorment va ser corresponsal a Itàlia i el Vaticà. Va residir a Roma durant tres anys, des de l'elecció de Sandro Pertini a la presidència fins a l'atemptat contra Joan Pau II. La tercera corresponsalia amb La Vanguardia va ser la de la Gran Bretanya (1981-83).

Es va incorporar a TVC el gener del 1984, en començar les emissions diàries. Va ser-ne el primer delegat a Madrid i, després, a Washington DC, durant els darrers anys de la presidència de Ronald Reagan i els primers de George Bush (1987-90). En els seus últims anys a TV3 va ser el corresponsal europeu amb seu a Brussel·les i a Berlín (2009-2011). Va ser guardonat per l'APEC (Associació de Periodistes Europeus de Catalunya) amb el Premi Ernest Udina 2011 a la trajectòria europeista.

Activitats relacionades amb aquest llibre (La via alemanya):

imatge de Martí Anglada > La via alemanya
Martí Anglada

Presentacions. Martí Anglada > La via alemanya

Viatger d’estada perllongada i fina mirada, Martí Anglada recorre la conca de l’Elba, la terra que va veure néixer Luter, a la recerca de l’esperit alemany; el seu objectiu és buscar l’essència d’aquesta [...]

  • rellotge...