Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

L'enigma del vaixell Mary Celeste - Llibres

Gregal
L'enigma del vaixell Mary Celeste

Els protagonistes d’aquesta història són quatre nois i dues noies. Tots ells veuran com una avorrida classe de reforç es converteix en un seguit d’aventures a través del temps, cada vegada més intrèpides i desafiants. Així, tindran l’oportunitat de sentir-se protagonistes de la resolució de grans misteris de la nostra història.

L’enigmàtic personatge que ho fa possible és Joan Salvat, físic quàntic que treballa en secret al soterrani de l’escola i que ha seleccionat aquest grup per dur a terme els primers assaigs de teletransport temporal.

L’enigma del vaixell Mary Celeste és la primera de les aventures d’aquest grup de joves. En aquest cas, seran traslladats al bergantí que, el 1872, després de sortir de Nova York amb rumb a Itàlia, va ser trobat navegant a la deriva i sense tripulació.

BIOGRAFIA DE L'AUTOR

L’escriptor i viatger Josep Maria Ibarra (Linares, 1967) va crear els personatges dels seus llibres inventant contes per als seus dos fills. Ells esdevingueren els primers crítics dels seus relats.

Ibarra defuig de les situacions comunes, les històries predictibles, les trames massa simples i els arguments sense intriga. I ho fa deliberadament, amb la convicció que només una bona combinació de realisme i fantasia pot aconseguir que els nois i noies llegeixin i s’identifiquin amb els personatges.