Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

Feminisme per al 99% - Llibres

TIGRE DE PAPER
 Feminisme per al 99%
  • Anna Llisterri (autora)
  • 108 p.
  • català

De tres de les organitzadores més destacades de la vaga feminista als Estats Units ens arriba aquest contundent manifest feminista.

Habitatge inaccessible, salaris baixos, atenció mèdica universal, violència policial... No són temes tractats habitualment pel feminisme mainstream. Aquest és un manifest per al 99 %, per a aquelles per a qui tindria un impacte superior incrementar el salari mínim o impulsar un servei sanitari i de cura dels fills universal que tenir més dones com a directores executives a les empreses o als seients del Parlament. És un manifest que exigeix la fi de l’empresonament en massa i dels règims fronterers inhumans, la provisió d’habitatges segurs i veritablement assequibles, la llibertat per a Palestina, la fi de les guerres imperialistes a l’Orient Mitjà i molt més.

Per a aquestes tres líders feministes tots aquests temes són qüestions purament feministes. El feminisme no hauria de començar –o acabar– amb més dones assegudes als consells de direcció de les empreses: hauria de començar amb el 99 %.