El secret de Munic - Llibres
- Roger Peña (autor)
- 306 p.
- català
En Lluís, periodista esportiu, afectat d’una greu malaltia, es reuneix amb el seu fill per mirar de recuperar una relació trencada anys abans de manera traumàtica.
En la trobada, fa balanç, gairebé una confessió, d’una vida que ha estat tan intensa com desordenada. Li explica les seves peripècies familiars i personals, que inclouen atzagaiades i actes d’un cert heroisme. El repàs de la seva vida permet, alhora, fer un viatge per la geografia de mig món i per les vides dels herois i antiherois que l’han acompanyat i han estat els seus referents o la seva perdició.
De la mà de la confessió del Lluís, vividor empedreït, el lector coneixerà experiències trepidants marcades per aspectes tan diversos com la barbàrie nazi, l’espionatge, la sexualitat, els esports i les diverses cares de la Barcelona postolímpica.
El secret de Munic és una obra heterogènia, a mig camí entre la política i el gènere negre, entre els records de joventut i la narrativa eròtica, entre el llibre de viatges i la novel·la històrica, que inclou una profunda anàlisi dels sorprenents personatges que delimiten la vida del Lluís, un home normal a qui la vida ha portat a una existència plena de contradiccions, no gens normal, que l’ha fet anar sempre contra corrent.
BIOGRAFIA DE L'AUTOR
Roger Peña Carulla (Barcelona, 1959) estudia Dret a la Universitat de Barcelona i Direcció Escènica i Dramatúrgia a Eòlia. Ha col·laborat amb Mario Gas, com a ajudant de direcció, en molts espectacles. En el món del doblatge, ha adaptat i dirigit les obres completes de Shakespeare.
També destaca la seva faceta com a traductor de teatre i musicals. Per la traducció de Sweeney Todd va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona i el Premi Sebastià Gasch del FAD. Ha dirigit multitud d’obres teatrals. Com a autor debuta amb èxit amb Poder Absoluto, que s’ha representat també a Buenos Aires i aviat serà estrenada a Santiago de Xile. El seu èxit es va confirmar amb Iaia!. Altres títols teatrals seus són Cremats, Ningú et coneix com jo (estrenada en castellà a Miami), o El recanvi (text guanyador del Combat de Dramatúrgia del Festival Temporada Alta i del Torneig de Dramatúrgia de Buenos Aires).
Ha publicat també el recull de contes L’escorpí i altres deliris, una visió surrealista de la fragilitat humana. La temàtica de les seves obres és heterogènia. Els seus textos presenten realitats que evolucionen cap a situacions inesperades, en les quals ningú no és exactament el que sembla, amb una clara vocació de sorprendre, d’incitar a la reflexió i de despertar les emocions.
liberisliber a les xarxes socials