Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

El llop - Llibres

Laurus novilis
Premi Liberisliber Xic Imago 2020
Símbol
El llop
  • (Rochette) (autor)
    Núria Sales (traducció)
    Baptiste Morizot (epíleg)
  • 112 p.
  • català

Al bell mig del massís dels Écrins, un gran llop blanc i un pastor estan disposats a enfrontar-se de manera aferrissada, fins a les últimes conseqüències.

Jean-Marc Rochette ens ofereix una història que ens parla de la bellesa de l’alta muntanya, però també de la duresa, el compromís i la humilitat que són necessaris per sobreviure-hi.

VEREDICTE DEL JURAT DEL PREMI LIBERISLIBER XIC IMAGO 2020

El llop de Rochette és un còmic juvenil que es distància del to humorístic tan estès en aquest gènere i introdueix el lector en una literatura profunda, oberta a diverses interpretacions molt pertinents en l'actualitat: la força implacable de la natura, la solitud com una opció vital... Un relat pausat i lent, que manté l'atenció del lector, tot i els pocs canvis d'escenaris, a través de la tensió entre el llop i el pastor, entre la naturalesa i la civilització, entre el silenci de la muntanya o la foscor de la nit, que s'accentua amb una paleta cromàtica molt pròpia. Ens trobem davant d'un protagonista singular en la literatura infantil i juvenil, per edat i ofici, del qual anirem descobrint tota l'efervescència emocional a través del text. Es valora molt positivament l'epíleg de Baptiste Morizot que introdueix el lector en aquesta via i el convida a buscar la seva interpretació.