Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

LLIBRES

El llibre valent - Llibres

Takatuka
El llibre valent

Durant la història de la humanitat les pors han servit per crear estratègies que ens han permès sobreviure com a espècie. Negar o ignorar les pors no és una actitud intel•ligent quan estan justificades. Això no obstant, totes les pors no són raonades. Hi ha qui té por de la foscor, altres tenen por de volar. Hi ha persones a qui esparveren les aranyes o els ratolins. N’hi ha d’altres, que els fa por l’aigua o els fantasmes.

La vivència de la por està associada a qüestions culturals, familiars o personals. Tothom no té por de les mateixes coses ni tampoc tothom hi reacciona de la mateixa manera. La por ens provoca rebuig, però també ens atreu i captiva. Hi ha moltes històries i llegendes que juguen amb la por com a atractiu. A la mainada els sembla divertit sentir contes de por o disfressar-se de personatges aterridors.

Els atractius collages, fotografies i il•lustracions de Moni Port serveixen perquè les nenes i els nens s’iniciïn en un fantàstic viatge a través d’una important regió de l’ànima. Un llibre imprescindible per abordar amb els petits l’origen de les nostres pors de manera oberta i enriquidora, per a què serveixen, com podem conviure amb elles i, sobretot, què significa en realitat ser valents.