Besalú, 5 y 6 oct. 2024

ca es en

LIBROS

Petites històries de banquets - Libros

Godall
Petites històries de banquets

En un principi van ser l’aire, el sol i la terra. D’ells va sortir la vinya. Després va ser l’home, que del raïm va crear el vi. I el vi va encendre la flama i va convocar els homes al seu voltant. I així va sorgir el banquet: un ritual que trena vincles i allibera la paraula.

Aquest llibre proposa un recorregut per alguns banquets famosos que, de Plató a El somni del Celler de Can Roca i del Sant Sopar al banquet descrit per Karen Blixen, tenen un lloc central en moltes obres de la pintura, la literatura, la filosofia i el cinema occidentals. Banquets sagrats, filosòfics, surrealistes, agosarats, luxosos, paròdics, sobris o impossibles. Coincidències, conjuncions, nombres de comensals que, per atzar o no, es repeteixen, frases que retornen una vegada i una altra.

«In vino veritas», diu l’antiga sentència, i amb ella l’itinerari proposat és una finestra al món dels banquets com a escenaris de convivència i coneixement. Aquest és un llibre que ens recorda que darrere de la situació quotidiana d’obrir una ampolla de vi i fer una llarga sobretaula amb amics, hi ha la litúrgia mediterrània i ancestral d’acostar-nos a la comunitat i atansar-nos una mica, potser, a la veritat que el vi il·lumina.

Actividades relacionadas con este libro (Petites històries de banquets):

imatge de Marta Gómez Mata y Fèlix Rabal > Del Banquete de Platón al banquete del Celler de Can Roca
Después de una gran velada, siempre hay un gran banquete.

Catas. Marta Gómez Mata y Fèlix Rabal > Del Banquete de Platón al banquete del Celler de Can Roca

Alrededor de una mesa presidida por copas de vino (cortesía del Centro Quim Soler. La literatura i el vi), el público asistirá a una conversación entre los autores del libro Petites històries de banquets, Marta Gómez Mata y [...]

  • rellotge...
  • atencio... Plazas limitadas. Tendrán preferencia los que reserven plaza (en el estand ¡Hola!). El resto, por estricto orden de llegada.