logo liberisliber.com
ca es en

LIBROS

Muso Kunda, la casa de les dones - Libros

Meteora
Muso Kunda, la casa de les dones
  • Gemma Freixas (autora)
  • 176 p.
  • catalán

La Mariam és una noia de Mali que digitalitza a la biblioteca de Timbuctú valuosíssims manuscrits provinents de llegats tuaregs originaris de segles enrere, fins i tot de l’època andalusí. Li encanta la seva feina, i viu amb alegria la seva amistat amb la Jackie, una companya bibliotecària nord-americana, i amb la Fàtima, una fornera també jove i enamoradissa.

La Mariam, a més, col·labora assíduament en un programa de ràdio amb una important càrrega cultural i social, i que s’adreça a les dones malianes en general. El programa es diu Muso Kunda.

Tot aquest dia a dia plaent, però, queda destruït quan Timbuctú és envaïda pels salafistes d’Ansar Dine, que aprofiten el conflicte segregacionista de l’Azawad amb el govern de Bamako per imposar una aberrant llei islàmica al territori.

I serà llavors quan la lluita per la dignitat d’un grup de dones de Timbuctú, entre les quals hi ha la Mariam, assolirà límits d’heroïcitat i de gesta.

Muso Kunda, la casa de les dones és una novel·la que viatja al cor del Sàhara per denunciar el salvatgisme camuflat de creença religiosa i per retre homenatge a totes les lluitadores per la llibertat de la meitat més vexada del gènere humà.