logo liberisliber.com
ca es en

LIBROS

Les muntanyes són la teva ment - Libros

Tushita
Les muntanyes són la teva ment
  • Gary Snyder (autor)
    Jaume Subirana (traducción)
    José Luis Regojo (traducción)
  • 112 p.
  • catalán

La imprescindible figura de Gary Snyder com a nexe introductor, en la Beat Generation, dels valors de l’ecologisme, la llibertat i la vida salvatge, però també del budisme i de les tradicions antigues de les cultures indígenes, mai no ha estat prou ben reconeguda. Malgrat això, autors com ara Jack Kerouac o Allen Ginsberg han manifestat i respectat abastament la seva vàlua i li són deutors.

Amant de la natura salvatge (doncs s’hi va criar i treballar durant gran part de la seva joventut) i del budisme (principalment Zen), ja que va instal·lar-se al Japó durant deu anys, estudiant aquesta disciplina filosòfica, la seva poesia, exultant de bellesa, s’atura en breus instants quotidians i ens transporta gairebé de forma màgica, al l’estatge original de la bellesa en sí mateixa.

Per primera vegada traduït el català, Gary Snyder ens ofereix en aquest llibre un grapat de poemes que, directament o indirectament, tenen a veure amb les muntanyes dels estats de Washington i de Califòrnia, allà on va estar fent de guaita forestal, isolat durant mesos dalt del seu turó, amb tota la naturalesa estesa, als seus peus. Dos assajos, al final del volum, deixen present la seva gran vàlua, també en aquest àmbit.