Besalú, 5 y 6 oct. 2024

ca es en

LIBROS

L'enigma Arquimbau - Libros

Comanegra
L'enigma Arquimbau
  • Julià Guillamon (autor)
    Rosa Maria Arquimbau (autora)
  • 336 p.
  • catalán

Rosa Maria Arquimbau va ser una periodista, escriptora i activista que durant els anys de la República va escandalitzar els seus coetanis amb una manera de viure i pensar provocativa, per finalment caure en l’oblit en esclatar la Guerra Civil. Després de dos anys d’investigació, el periodista Julià Guillamon reconstrueix la seva història i ens la presenta en un estoig que conté:

L’enigma Arquimbau. És el resultat de la investigació del periodista, on recull tots els fragments que ha trobat sobre la vida de Rosa Maria Arquimbau i l’acompanya de 194 il·lustracions. Alhora, aquesta investigació esdevé el fil conductor ideal per retratar la vida i els costums de la societat barcelonina dels primers anys de la República. Un còctel que combina els licors més forts —sexe i amor, política i feminisme— en busca d’una nova relació entre homes i dones.

Història d’una noia i vint braçalets. L’edició en facsímil d’una de les novel·les que va escriure Arquimbau, on ens presenta la seva protagonista arquetip: la dona que busca la seva conveniència per sobre de l’amor. Aquesta sàtira explica la història de la Cri-Cri, una noia rossa i preciosa que col·lecciona amants i braçalets, que sap com funcionen les lleis que dicten els homes i no dubta a utilitzar-les a favor seu. La Cri-Cri va prendre molts aspectes de la mateixa Rosa Maria Arquimbau.