Besalú, 5 y 6 oct. 2024

ca es en

LIBROS

Diari AVUI, 1976-2009. Entre el somni i l'agonia - Libros

Meteora
Diari AVUI, 1976-2009. Entre el somni i l'agonia
  • Maria Favà (autora)
  • 384 p.
  • catalán

Hi ha històries que tenen la fortuna de ser explicades des de dins, i aquest n’és un cas claríssim. Dels mitjans de comunicació del nostre país, i concretament de la premsa, se’n sap molta més cosa a través del rumor o, paradoxalment, de mala premsa, que no pas per la via del testimoniatge dels seus protagonistes, dels seus artífexs.

Per això és una gran sort que aquesta història del diari AVUI ens l’expliqui una dona periodista que hi ha treballat de principi a fi, des dels dies gloriosos, també quimèrics, d’aquella ja llunyana primavera de 1976 fins que, al cap de nou anys de néixer el nou segle, l’AVUI, després de nombroses vicissituds, era comprat per l’empresa del Punt gironí i ambdós diaris es fusionaven en un de sol.

Contra el que d’entrada pugui semblar, la història d’un rotatiu tan emblemàtic com l’AVUI no la van fer ni els polítics de torn, ni els grans centres de poder econòmic o financer; la història d’un diari és el relat constant i quotidià del que s’esdevé al voltant de les taules de la seva redacció. I des d’aquestes taules que ella tants anys va ocupar, Maria Favà ens explica la història del primer diari en català publicat després dels quaranta anys de dictadura militar.