Besalú, 5 i 6 oct. 2019

logo liberisliber.com
contacte / butlletí
ca es en

EDITORIALS

CLUB EDITOR - EDITORIALS

Club Editor és una editorial independent que publica literatura contemporània en català. Entre els escriptors actuals del país: Marc Cerdó, Blanca Llum Vidal, Biel Mesquida, Guillem Frontera, Sebastià Perelló, Lluís Maria Todó. Entre els escriptors traduïts: Alice Munro, Elias Khoury, Aharon Appelfeld, Per Petterson, Pierre Michon, Lutz Seiler.

El gènere aquí no mana, sinó l’escriptura: totes les obres que publiquem tenen personalitat literària, i cap d’elles no s’assembla a les altres. A casa nostra hi conviuen tots els representants de la prosa, siguin clàssics o moderns: novel·les, contes, assaig disfressat de ficció, novel·la gràfica...

Club Editor va ser fundada el 1959 per dos escriptors, Joan Sales i Xavier Benguerel. La seva col·lecció “El Club dels Novel·listes” va ser la plataforma on Mercè Rodoreda va publicar les seves novel·les. Incerta glòria, de Joan Sales, és una de les obres capitals del segell, que cultiva el long seller. La proporció d’autors catalans traduïts a altres llengües hi és important. El secret per aconseguir-ho: triar bé les obres i treballar els textos a fons. Al costat d’aquesta col·lecció, Club Editor publica cròniques i epistolaris a “La Cara fosca de les Lletres” i ha creat “La Dula” per acollir-hi els llibres que volem publicar encara que no encaixin en cap línia editorial.

No som aficionats a les línies sinó a les obres que val la pena llegir.

logo de CLUB EDITOR