Besalú, 7 i 8 oct. 2023

ca es en

TROBADES (projectes)

L'Altaveu amb les revistes BRANCA, LA LECTORA i LA ALCAPARRA

imatge de  L'Altaveu amb les revistes BRANCA, LA LECTORA i LA ALCAPARRA

Modera: Roger Santaló

BRANCA és una revista de narratives heterogènies. Neix un vespre d’abril en una terrassa de la plaça Rovira de Barcelona i es cou a base de dubtes, quotes altes d’entusiasme i pànics pressupostaris. BRANCA és temàtica i investiga com una mateixa qüestió pot créixer en diferents direccions. S’aposta per tots els gèneres narratius, s’obvia la idea de la joventut daurada i es fa tot el possible per casar l’estètica amb el contingut. El seu nucli dur està per Aissata M’ballo, Noa Noguerol, Diana Rahmouni i Georgina Sedano.

A LA LECTORA creuen que sense una crítica honesta no es pot fer literatura. Pensen que el sector de la crítica està sotmès a una centrifugació cada cop més acusada per part de la maquinària de la indústria cultural i que existeixen pocs espais que no estiguin dirigits per subtils interessos comercials. La seva concepció del sistema literari els duu a engegar aquesta empresa amb l’objectiu de publicar crítiques tant de novetats editorials com de qüestions literàries i culturals d’abast més ampli. Esperen que entre tots puguem fer de La Lectora un espai de crítica i pensament relaxats, que aprofundeixi en els principals temes d’estudi a tractar i que no pateixi per la basarda habitual que provoca la pressa, la immediatesa i la dictadura de l’actualitat que impera en el nostre dia a dia. El seu nucli dur està format per Gerard Cisneros, Jaume Coll Mariné, Gemma Medina i Marc Rovira.

LA ALCAPARRA, revista incendiària, neix d'una insatisfacció, de l'avorriment davant d'un sistema. La Alcaparra és una revolta contra l'art uniforme, un producte artístic obert que no es conforma amb la lectura cansada. La Alcaparra és una creença ferma en el valor de les arts com a revulsiu, com a solució a la inèrcia i al conformisme. L'Alcaparra aplega artistes internacionals independents al voltant de diferents temes, imatges artístiques, problemes, metàfores per reflexionar junts i diversos. El seu nucli dur està format per Marta Jordana i Elisa Ortiz.

*L’ALTAVEU és el diàleg protagonitzat per projectes de qualsevol índole vinculats al món de la literatura i l’edició, que Liberisliber creu que han de ser coneguts per tothom. Amb aquesta intenció posem l’escenari a la disposició dels seus artífexs, perquè actuï com a caixa de ressonància i les idees flueixin entre ells -i la gent que vulgui conèixer aquests projectes- a una velocitat sideral!

  • rellotge...
  • si fa sol... escenari
  • si no fa sol... escenari

Participen

imatge de Jaume Coll Mariné
Jaume Coll Mariné
imatge de Marta Jordana
Marta Jordana
imatge de Aissata  M’ballo
Aissata M’ballo
imatge de Noa Noguerol
Noa Noguerol
imatge de Roger Santaló
Roger Santaló
imatge de Georgina Sedano
Georgina Sedano

Vídeos i podcasts