Besalú, 5 i 6 oct. 2019

logo liberisliber.com
contacte / butlletí
ca es en

A CAU D'ORELLA

Montserrat Romero i Ilona Schneider et diuen... > El creador de Mynona

imatge de Montserrat Romero i Ilona Schneider et diuen... > El creador de Mynona

Salomo Friedlaender (o Mynoma, que era com signava els seus llibres de ficció) és un dels secrets millor guardats de la literatura alemanya. Intel·lectual brillant (va ser admirat per personatges tan diversos com Walter Benjamin o Karl Krauss), polemista, escriptor de ficció avantguardista i filòsof amb una obra que és tan desconeguda, com a original i influent (La seva obra filosòfica resultaria la base des de la qual va partir Fritz Perls per a crear la Gestalt).

La Vorágine presenta, 99 anys després de la seva publicació original en alemany i traduïda ara per primera vegada al castellà, El creador, l'obra que tal vegada millor concentra totes les facetes de Friedlaender. El Creador és una novel·la que sedueix i submergeix al lector en un món oníric plagat d'elements surrealistes, resultat d'una combinació perfecta entre la ciència-ficció, el thriller gòtic i l'assaig filosòfic.

Per a presentar el llibre, oferim una lectura protagonitzada per l'actriu Montserrat Romero i la soprano Ilona Schneider, qui recorreran el text en un viatge sustentat per una partitura del compositor colombià Jorge Guarín.

* «A cau d'orella» són els recitals de narrativa de LIBERISLIBER. Us imagineu l'escriptor/a del vostre llibre preferit llegint-vos un capítol? O a una actriu coneguda interpretant-vos sola aquesta mateixa història? I us imagineu que fessin tot això en el pati interior de la Casa Llaudes, un dels exemples més significatius d'arquitectura romànica civil de tot Catalunya? No imaginis més, vine!

 • rellotge...
 • si fa sol... Pati medieval de Can Llaudes (Pl. Sant Pere)
 • si no fa sol... Antic Hospital de Sant Julià

Participen

imatge de Montserrat Romero
Montserrat Romero
imatge de Ilona Schneider
Ilona Schneider

Llibres relacionats

El creador

Libros de la Vorágine
El creador
 • Salomo Friedlaender (Mynona) (autor)
  Luisina Rüedi (traducció)
  Claudio Naranjo (pròleg)
 • 148 p.
 • castellà

Col·laboren: