Besalú, 1 i 2 oct. 2016

ca es en


LIBERISLIBER PRO (mestres)

II Simposi Educació i Edició > Els primeríssims llibres

imatge de  II Simposi Educació i Edició > Els primeríssims llibres
Com haurien de ser els llibres per als nadons fins al primer any?

El Simposi d'Educació i Edició -organitzat per LIBERISLIBER i GREPAI (Grup de Recerca en Educació, Patrimoni i Arts Intermèdia)- es proposa discutir enguany sobre els primeríssims llibres que ens acompanyen a partir de l'any de vida: a aquesta edat els infants són curiosos i receptius i el llibre pot ser una porta d'accés a experiències mediades molt interessants. Paral·lelament, però, cal aprendre a distingir l'objecte llibre d'entre tots els altres objectes i estímuls, a entendre'n el seu funcionament i les regles que el singularitzen. Els primeríssims llibres són de totes mides, de tots els materials, i de tota mena de contingut i objectius. La producció és creixent però augmenta la qualitat? Què diferencia un llibre interactiu i estimulant d'un llibre abassegador, de pura pirotècnia editorial?

Sota la coordinació de les professores Mariona Masgrau i Karo Kunde i en companyia d'un editor independent (Oriol González, editor de BIRA BIRO) i dues bibliotecàries (Anna Farrés i Glòria Matas), parlarem de l'edició d'aquests llibres, les seves característiques, els usos que li dóna l'infant i el colector adult, i dels criteris de tria de tots plegats.

  • rellotge...
  • si fa sol... Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (sala d'actes). Pl. de Sant Domènec, 9, GIRONA
  • si no fa sol... Al mateix lloc

Participen

imatge de Anna Farrés
Anna Farrés
imatge de Oriol González Tura
Oriol González Tura
imatge de Karo Kunde
Karo Kunde
imatge de Mariona Masgrau
Mariona Masgrau
imatge de Glòria Matas
Glòria Matas

Vídeos i podcasts

Col·laboren: