Besalú, 3 i 4 oct. 2015

ca es en


PRESENTACIONS

Jon López de Viñaspre i companyia > El hijo de Mamá Dana

imatge de  Jon López de Viñaspre i companyia > El hijo de Mamá Dana

Breu presentació de la novel·la El hijo de Mamá Dana de Jon López de Viñaspre a càrrec del mateix autor i tot seguit interpretació d'un fragment de la novel·la amb la participació de Lluís Izquierdo Mosso (professor i artista plàstic), Carmelo Roldán (pintor i distribuïdor) i Jon López de Viñaspre (autor).

El hijo de Mamá Dana és una novel·la ambientada en el més profund de la zona cafetera colombiana, en un petit poble abrigat per les muntanyes, un lloc idíl·lic i oblidat pròxim als assentaments de les comunitats indígenes Emberá. Un holandès atípic, Hyeronimus Paling, apareix en quatre ocasions durant la narració i de mica en mica ens va descobrint l’escena, els personatges del drama, la situació permanent de violència i impunitat, el silenci ensordidor que plana sobre tots ells.

La història ens transporta a una realitat tràgica, el misteriós assassinat de varis xofers enmig d’un escenari de guerra permanent entre l’exèrcit i els grups guerrillers, i a la vegada màgica, la vida al límit dels seus habitants. La singularitat dels personatges, la seva peculiar forma de cremar la vida o d’esprémer-li tot el suc, fa que cadascun d’ells afronti la situació que els envolta de manera molt diferent i tracti de sobreviure, amb les seves armes, en aquest món voragìnós que tot ho devora.

  • rellotge...
  • si fa sol... Escenari
  • si no fa sol... Al mateix lloc

Participen

imatge de Jon López de Viñaspre
Jon López de Viñaspre

Llibres relacionats

El hijo de Mamá Dana

Palamedes
El hijo de Mamá Dana

Col·laboren: