Besalú, 5 i 6 oct. 2024

ca es en

Actualitat

Tornem!

2023-04-01

El 4 de maig de 2021 us informàvem que ens aturàvem, que els promotors de LIBERISLIBER dèiem prou perquè no disposàvem de les mínimes condicions de treball per continuar endavant i que, tot i haver-ho explicat a les administracions del dret i del revés, aquestes es desentenien. Però això ha canviat.

Gràcies a l’Ajuntament de Besalú i la Diputació de Girona ara podem preparar LIBERISLIBER amb temps. Pel que fa a la Generalitat de Catalunya (Institució de les Lletres Catalanes, OSIC, ICEC) ningú ens ha dit res durant aquests 2 anys. No ens hi esplaiarem. Només dir-vos que en ple mes de juny, centenars d’organitzacions culturals (entre elles, la nostra) encara no saben si comptaran amb un ajut de la Generalitat per fer activitats AQUEST any.

Tornem, sí, però el 2023 no és el 2010, quan vam néixer. En aquell any hi havia poques biblioteques, llibreries i mitjans de comunicació que prestessin atenció als llibres de les editorials independents (tot i que encara queda feina per fer, s’ha avançat molt des de llavors). També el 2010 ens inventàvem un format inèdit a Catalunya i ara existeixen unes quantes fires arreu del país. A part d’això, l’imperatiu d’actuar per salvar el planeta no ressonava pas com ara. Tot plegat ens fa tenir molt clar que hem de tornar, però canviant algunes coses. Com? Anant a l’origen i estant molt atents als petits detalls. Mai vam crear LIBERISLIBER per vendre llibres (de fet, els primers anys se’n venien molt pocs), sino perquè la gent conegués uns determinats llibres a través de converses úniques i inoblidables amb els mateixos editors d’aquells llibres. Per tant, el motor principal del nou LIBERISLIBER serà -continuarà essent- atrapar l’entusiasme lector, multiplicar-lo i irradiar-lo on faci falta (més enllà dels dos dies de la fira, si cal); fer comunitat (amb la participació de més veus, però també intentant posar el nostre gra de sorra perquè el sector editorial surti de les dinàmiques més pernicioses que té el mercat actual) i esdevenir un germinador de projectes (a LIBERISLIBER ve molta gent amb bones idees i talent i això cal aprofitar-ho com sigui).

Ja ho anireu veient. De moment, apunteu a l’agenda: “7 i 8 d’octubre, LIBERISLIBER (han tornat)”. A Besalú, com sempre.

Salut i força!

Miquel-Àngel Codes Luna i Jordi Fernández