Besalú, 3 i 4 oct. 2020

ca es en


LIBERISLIBER PRO (mestres)

VI Simposi Educació i Edició > Llibres sobre emocions i llibres emocionants

imatge de  VI Simposi Educació i Edició > Llibres sobre emocions i llibres emocionants

Des de 2015, GREPAI (Grup de Recerca en Educació del Patrimoni i les Arts Intermèdies) i el festival de l'edició independent LIBERISLIBER organitzen un simposi anual que debat sobre diferents aspectes entorn del binomi edició i educació i les repercussions i sinergies que generen la labor d'un i altre col·lectiu.

Si tenim el costum de visitar la secció infantil de llibreries i biblioteques, observarem sense gaire esforç que els darrers anys van apareixent un gran nombre de títols i col·leccions centrats a explicar, tractar, explorar, acompanyar les emocions de nenes i nens de forma molt explícita. Es tracta d'àlbums il·lustrats o antologies de contes que volen ajudar els infants a entendre's ells mateixos, a superar les pors, a ser capaços de compartir, contenir la ràbia o acceptar la mort, entre moltes altres temàtiques. Són llibres molt venuts i llegits a les cases i les aules que ens desperten tanmateix una sèrie de preguntes : la literatura pot tenir propietats curatives? Un bon missatge, un bon aprenentatge ha de ser la bastida d'un llibre per a infants (i la història i la trama han d'anar a remolc seu)? Cal que els aprenentatges emocionals siguin manifestos i directes o hauria de ser l'infant qui els descobreixi i els elabori? L'educació emocional és una derivada laica de l'educació moral, un dels pilars fundacionals de la literatura infantil i juvenil? Els llibres d'emocions han de ser modèlics i exemplars? Els personatges mesquins, malvats, porucs, masclistes poden ser útils per a l'educació emocional, o els hem d'esporgar de les nostres lleixes?

* Organitzen Mariona Masgrau i Karo Kunde (Grepai-UdG) i Miquel-Àngel Codes Luna (LIBERISLIBER)

  • rellotge...
  • si fa sol... Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (sala d'actes). Pl. de Sant Domènec, 9, GIRONA
  • si no fa sol... Al mateix lloc

Participen

imatge de Estrella Borrego
Estrella Borrego
imatge de Karo Kunde
Karo Kunde
imatge de Eva Martínez Pardo
Eva Martínez Pardo
imatge de Mariona Masgrau
Mariona Masgrau

Vídeos i podcasts

Col·laboren: