Besalú, 7 i 8 oct. 2017

ca es en

RECITALS I CONCERTS

Alberto San Juan i Fernando Egozcue > Todo dice que sí

imatge de  Alberto San Juan i Fernando Egozcue > Todo dice que sí

"Todo dice que sí" (vers que dóna títol a un vers de Pedro Salinas) és un recorregut -subjectiu i arbitrari, no acadèmic- per la poesia espanyola del segle XX: Salinas, Luis Cernuda, Juan Ramón Jiménez, Gabriel Celaya, Jaime Gil de Biedma, José Agustin Goytisolo, Josep Maria Fonollosa, Ángel González. L'actor Alberto San Juan dóna veu als poemes i el guitarrista Fernando Egozcue acompanya els versos amb les seves composicions. Els poemes triats componen un recorregut sentimental, filosòfic, humorístic i social, però sobretot són una afirmació de la vida. De les joioses i reals possibilitats de viure-la com desitgem, a partir del que som tots i cadascun de nosaltres.

Alberto San Juan no solament recita els poemes sinó que els interpreta mentre es deixa portar per les melodies originals d'Egozcue amb arranjaments exclusius per aquest espectacle. La selecció dels textos d'aquestes obres no tenen un denominador comú no obstant això ressalten la manifestació d'uns sentiments comuns entre els autors i l'intèrpret, coincidències que existeixen a causa de la implicació emocional d'Alberto amb l'espectacle.

Durant una hora i mitja Alberto San Juan llança els seus poemes al vent perquè cadascú es deixi portar i els interpreti com els senti, ja sigui per mitjà de l'humor intel·ligent de Fonollosa o amb tot un himne a la vida com és "Paraules per a Julia" de Goytisolo, un cant a l'esperança, una crida a gaudir de la vida al marge de les dificultats que es puguin trobar pel camí.

  • rellotge...
  • si fa sol... esglesia-sant-vicens
  • si no fa sol... esglesia-sant-vicens

Participen

imatge de Fernando Egozcue
Fernando Egozcue
imatge de Alberto San Juan
Alberto San Juan

Col·laboren: