Besalú, 3 i 4 oct. 2015

ca es en


DIàLEGS

Christian Felber > L'economia del bé comú. Volem un món més just?

imatge de  Christian Felber > L'economia del bé comú. Volem un món més just?
Christian Felber

LIBERISLIBER comptarà amb la presència de Christian Felber, un autor de referència mundial que, amb la la creació de l'anomenada Economia del Bé Comú (EBC), ha plantejat una de les alternatives més sòlides als sistemes econòmics imperants.

Cada vegada més persones són conscients que actualment no vivim una crisi econòmica o financera aïllada, sinó que les bombolles econòmiques especulatives, la desocupació, la desigualtat, el canvi climàtic, la fam, la crisi de valors i, en el més profund, la crisi de la democràcia, estan relacionats i són símptomes d'una crisi general del sistema econòmic. Els representants de la població sostenen que «no hi ha cap alternativa». No obstant això, Christian Felber, amb la creació de l'EBC demostra que hi ha alternatives al sistema econòmic i financer actual.

La pregunta decisiva és: on volem anar a parar? Ha de ser l'economia més ecològica i sostenible? Ha de ser més justa en el repartiment? La dignitat dels ciutadans ha d'ocupar un lloc central i cada persona tenir dret a decidir? Ha d'incentivar i premiar els valors que sostenen les relacions humanes: honestedat, empatia, confiança, estima,etc.? L'economia ha de mesurar la utilitat social, que és allò que necessita primordialment l'ésser humà per sentir-se satisfet i feliç? L'economia del bé comú, el model alternatiu d'economia de mercat ètic impulsat per Christian Felber, ha despertat un enorme interès a tot el món. Prova d'això és que, en tan sols tres anys, milers de ciutadans, polítics, associacions i empreses s'han unit a aquesta iniciativa.

A Besalú, Felber donarà a conèixer també la nova edició -actualitzada i ampliada aquest 2015- del seu llibre "L'economia del bé comú" (sortirà en català i castellà).

  • rellotge...
  • si fa sol... Escenari
  • si no fa sol... Cúria Reial

Participen

imatge de Christian Felber
Christian Felber
(c) TV3. "Singulars" (2012). Entrevista a Christian Felber [català, castellano]

Vídeos i podcasts