Besalú, 3 i 4 oct. 2015

ca es en


CONCERTS

Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida > De vida ardent...

imatge de  Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida > De vida ardent...

L'espectacle De vida ardent es basa en la vida i en l'obra poètica de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Maria del Mar Bonet, qui al llarg de la seva carrera ha musicat dotze poemes del poeta del foc, els cantarà. Biel Mesquida en recitarà d'altres que no han estat musicats. Ambdós contaran la trajectòria d’una vida curta i intensa. La passió de Maria del Mar Bonet i de Biel Mesquida cap a un dels poetes més grans, malgrat la seva vida breu, que ha tingut Mallorca els ha impulsat a posar en escena una manera de fer en què convergeix la poesia cantada i recitada amb la vida explicada d'una manera planera perquè pugui arribar el seu missatge poètic a tots els públics. Es pot dir que aquest espectacle es començà a forjar els anys setanta quan Maria del Mar Bonet musicava els primers poemes de Rosselló-Pòrcel.

En una carta de Rosselló-Pòrcel a Espriu li deia que tenia passió pel foc. I és precisament aquest foc, omnipresent en la sensualitat i en la música verbal del poeta, el que s’ha volgut recrear a De vida ardent mitjançant la creació d’espais sonors que fan entrar a l’espectador en una sensorialitat rica de matisos de flames i de nit: de vertadera energia poètica senzilla i enlairadora.

A més a més De vida ardent repassa alguns dels aspectes biogràfics, personals i professionals de Bartomeu Rosselló-Pòrcel a partir dels seus propis versos, com per exemple “Pluja en el jardí de l’Ateneu”, “Poques paraules surten”, “Quan arribarà aquell moment”, “Brollador”, “Inici de campana”, “La teva mare broda”, “Sóller” o “Sonet marí”. Tota una festassa rosssellóporceliana per celebrar l’obra d’un poeta que no s’atura, cent i un anys després del seu naixement, de comunicar-nos sentiments, paisatges, lluites, crítiques, dolors, ansietats i, també, petites felicitats quotidianes.

  • rellotge...
  • si fa sol... Teatre Cal Tronc
  • si no fa sol... Al mateix lloc
  • atencio... L'aforament és limitat i no es faran reserves. L'entrada es gratuïta i s'obtindrà per estricte ordre d'arribada.

Participen

imatge de Maria del Mar Bonet
Maria del Mar Bonet
imatge de Biel Mesquida
Biel Mesquida