Besalú, 4 - 5 oct. 2014

logo liberisliber.com
ca es en

ANIVERSARIS

Tots farem 100 anys: homenatge a Esteve Albert

imatge de  Tots farem 100 anys: homenatge a Esteve Albert

ESTEVE ALBERT va néixer a Dosrius (Maresme) el 1914 i va morir a Les Escaldes (Andorra) el 1995. Creador de pessebres vivents, impulsor del teatre històric, poeta, assagista. Però per sobre de tot activista cultural i polític i un conspirador constant, radical i conseqüent.

Jordi Solé Camardons, editor de Voliana i estudiós del personatge, ens farà una glosa de la seva figura. Seguidament, els mateixos poetes que participaran a l’Escaramussa Poètica recitaran un dels seus poemes i el comentaran breument, amb l’objectiu que els presents fem una bona descoberta o, perquè no, un feliç retrobament.

----------------------------------------

Què pretenem amb “TOTS FAREM 100 ANYS”? Des de fa un temps, observem que el format de celebrar els centenaris dels escriptors més il·lustres (els “anys de...”), està creant distorsions provocades perquè el focus d’atenció (i una part important dels recursos econòmics que es destinen a la promoció literària) es concentren en un sol nom. Estem d’acord que s’han de celebrar les efemèrides i que s’ha de fer dignament, però no només d’un sol autor, perquè llavors la fotografia que surt no és real. Així doncs, amb l’humil objectiu d’equilibrar la balança, hem creat aquests homenatges d’autors (o obres) que no estan a primera línia en l’imaginari col·lectiu i que compleixen 100 anys. Objectiu? Eixamplar horitzons literaris i que, pel camí, tots plegats ens enduem més d’una agradable sorpresa.

  • rellotge...
  • si fa sol... Escenari
  • si no fa sol... Al mateix lloc

Participen

imatge de Jordi Solé Camardons
Jordi Solé Camardons

Enllaços d'interès

Col·laboren: