Besalú, 1 i 2 oct. 2016

logo liberisliber.com
ca es en

TROBADES PROFESSIONALS

II Simposi Educació i Edició > Els primeríssims llibres

imatge de  II Simposi Educació i Edició > Els primeríssims llibres
Com haurien de ser els llibres per als nadons fins al primer any?

El Simposi d'Educació i Edició -organitzat per LIBERISLIBER i GREPAI (Grup de Recerca en Educació, Patrimoni i Arts Intermèdia)- es proposa discutir enguany sobre els primeríssims llibres que ens acompanyen a partir de l'any de vida: a aquesta edat els infants són curiosos i receptius i el llibre pot ser una porta d'accés a experiències mediades molt interessants. Paral·lelament, però, cal aprendre a distingir l'objecte llibre d'entre tots els altres objectes i estímuls, a entendre'n el seu funcionament i les regles que el singularitzen. Els primeríssims llibres són de totes mides, de tots els materials, i de tota mena de contingut i objectius. La producció és creixent però augmenta la qualitat? Què diferencia un llibre interactiu i estimulant d'un llibre abassegador, de pura pirotècnia editorial?

Sota la coordinació de les professores Mariona Masgrau i Karo Kunde i en companyia d'un editor independent (Oriol González, editor de BIRA BIRO) i dues bibliotecàries (Anna Farrés i Glòria Matas), parlarem de l'edició d'aquests llibres, les seves característiques, els usos que li dóna l'infant i el colector adult, i dels criteris de tria de tots plegats.

  • rellotge...
  • si fa sol... Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (sala d'actes). Pl. de Sant Domènec, 9, GIRONA
  • si no fa sol... Al mateix lloc

Participen

imatge de Oriol González Tura
Oriol González Tura
Vídeo del II Simposi Educació i Edició [en català]

Col·laboren: