Liberisliber FIRA D'EDITORIALS INDEPENDENTS
Besalú 1 i 2 oct. 2016

logo liberisliber.com
ca es en

PRESENTACIONS

Anna Gual & Tomàs Arias & Ester Suñé > Vermuesia!

imatge de Anna Gual & Tomàs Arias & Ester Suñé > Vermuesia!
Novetats poètiques de gran calibre!

Si l'any passat n'Anna Gual ens va deixar meravellats durant la seva participació a l'Escaramussa poètica, aquest any torna a la fira, però per presentar-nos el seu darrer llibre: Molsa (Ed. Adia). L'acompanyaran dos poetes més, que també vénen amb dos poemaris recents, autènticament meravellosos: Tomàs Arias, el rapsoda del Berguedà, que donarà a conèixer En fi, començo i Ester Suñé, qui ha guanyat la darrera edició del premi Joan Duch amb el llibre El·líptica (Ed. Fonoll).

Celebració de l'aparició de nous versos, bon vermut i millor companyia. Això és "Vermuesia". Si és que fins i tot t'ho expliquem amb una rima!

SOBRE ELS AUTORS

Ester Suñé (La Fatarella, 1980) ha rebut diversos premis de narrativa i poesia. Ha publicat els poemaris Esperit de llima (2008) i Estones d’atzar (2014).

Tomàs Arias (Berga, 1966) és poeta, narrador, músic i projectista d’instal•lacions. Format en tota mena d’oficis, és com a poeta que aconsegueix un reconeixement unànime, forjat a base de recitals i d’una singular força comunicativa. Fundador i membre del colIlectiu literari “La Tecla”, és al cosmos literari del Berguedà on inicia una obra que, des d’aleshores, ha anat escampant-se per tota mena d’escenaris i llibreries de Catalunya, Europa i Amèrica. En fi, començo és el seu tercer llibre de poemes, que arriba després de Romanços (Cossetània, 2004, Premi Salvador Espriu) i Odi sobre tela (LaBreu, 2011). També és autor del llibre de relats Per a nois i paranoies (Companyia Nacional de Poesia) i del recull d’articles Papers de diari (Edicions de l’Albí, 2011), entre d’altres aproximacions al teatre i a la narració. Tot plegat, l’immens mostrari d’una complicitat magnètica amb el lector, d’una oralitat sempre incisiva i d’una ironia omnipresent.

Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) publica als 22 anys el seu primer llibre, Implosions (LaBreu Edicions, 2008). Després de l’experiència de publicar, Gual s’ha entossudit en cercar en ella mateixa els millors versos. L’any 2013 guanya el Premi de poesia mediterrània Pare Colom amb el llibre L’ésser solar (Lleonard Muntaner, 2013). Amb la voluntat de seguir esbrinant quins són els límits del llenguatge, Gual publica el seu tercer poemari, Símbol 47 (LaBreu Edicions, 2015). Al 2016 guanya el Premi Bernat Vidal i Tomàs pel llibre Molsa (AdiA Edicions, 2016) i el Premi Senyoriu Ausiàs March pel llibre El Tubercle (Editorial 3i4, 2016), que configuren la primera i la segona part de la trilogia Arrel Trinitat. La seva obra poètica l’ha revelat com una de les veus joves més trencadores i fresques de la literatura catalana actual. Des de fa temps troba gust en recitar els seus versos en públic. Ho fa habitualment arreu de la geografia catalana, convidada a diferents lectures en públic, així com amb espectacles propis. A nivell internacional, ha viatjat com a poeta convidada a Croàcia (Universitat de Zadar, Universitat de Zagreb i Centre Croat del PEN Club), Sardenya (Festival Cabudanne de sos poetas), Anglaterra (Cambridge Union Society) i Rússia (gràcies a la ILC i a l’Institut Perevoda). La seva poesia està traduïda al croat, francès, rus, anglès, castellà i italià.

 • rellotge...

Llibres relacionats

El·líptica

El·líptica
 • Ester Suñé (autora)
 • 64 p.
 • català

Molsa

Molsa
 • Anna Gual (autora)
  Ana Cabello (il·lustració)
  Gemma Gorga (epíleg)
 • 92 p.
 • català

En fi, començo

En fi, començo
 • Tomàs Arias (autor)
 • 152 p.
 • català

Col·laboren: